Wira Spelen 

Wira-Spelen skrevs 1985 och är baserad på historiska händelser i Wira Bruk på 1700-talet. På 1700-talet var Wira Bruk ett av Sveriges viktigaste och främsta vapensmedja. Wira Bruk och byns bybor levde, under denna tid, gott på närliggande krig och oroligheter.   

År 1985 hade Wira-spelen sin premiär. Detta sommarspel har sedan dess varit under ständig förändring och utveckling. Föreställningen har gästats av Sveriges främsta skådespelare och musikalartister. 
Martin Stenmarck, Jakob Stadell, Linda Ulvaeus, Julia Dufvenius, Johanna Sällström, Malin Berghagen, Eva Röse, Christoffer Wollter, Erik Johansson, Martin Wallström, Carl Linnertorp, Rebecca Scheja, med flera, har genom åren givit oss oförglömliga tolkningar.  


 Wira spelen är en utomhusteater som har spelas och spelas i alla tänkbara väder, förutom i åska. Ingen av våra föreställningar är den andra lik. Då ensemble består av hästar, höns, ca. 100 amatör skådespelare (i alla åldrar) ca.10 professionella skådespelare, musiker och kör. Därför vet man aldrig vad som kan hända under en föreställning. Wira-spelen är en föreställning för hela familjen, även för er som är i behov av teckenspråkstolkning (se mer info, under biljetter).   


I detta musikskådespel får vi följa med in i 1700-talets Wira Bruks bybors tillvaro, se deras vardagliga slit i sina arbeten och med familjen. Vi får lära känna byns överhuvud Daniel och hans vapendragare Nils och se hur dem smider både stora och små planer för att förbättra bybornas tillvaro. Självklart blir det inte alltid som man har tänkt sig. Kärleken går inte att styra över och högre makter har oftast andra planer. Wira Spelen innehåller allt ifrån; glädje, sorg, spänning, romantik och humor. Ett fängslande Musikskådespel för alla generationer och åldrar.


Köp Biljetter