Stiftelsen Wira Spelen 

Stiftelsen Wira-spelen grundades 1985 av Björn Strand och samarbetar idag med, förutom stat, kommun och landsting, med privatpersoner, artister, musiker, koreografer, dansare och små och stora företag.
Wira Spelens stiftelse finanseras enbart på sponsorer och kulturbidrag. 

Stiftelsen Wira Spelen är mest känd för sitt musikskådespel Wira Spelen vid amfiteatern i Wira bruk på Isaks äng, som i år sätts upp för 35 året i rad. 35 år av underhållning och klassiska kulturprojekt!  Vi har, utöver Wira-spelen, haft musikaftnar, konserter och julmarknader och har än idag samma mål som för 35 år sedan: att blanda det bästa av Roslagen och kulturen.

Vårt mål är att varje år, tillsammans med våra sponsorer, göra Wira-Spelen, julmarknad och konserter, stora som små. Hjälp oss göra detta möjligt. Det finns otroligt mycket vi på Stiftelsen Wira Spelen skulle kunna göra, men vi behöver ekonomiskt stöd och ert förtroende.

Vi vill att Wira-Spelens tradition ska bli och vara något som Österåkers kommun, invånare och företagare kan vara stolta över.

Wira Spelen är inte bara ett musikskådespel tagit ur intet, utan baserad på historiska händelser i Wira Bruk på 1700- talet. Tex. hur smederna satte sig upp emot överheten och att det kallades till bergsting. Wira Spelen är ett förtrollande musikskådespel för alla generationer och vi önskar att historian om Wira Bruk ska fortsätta leva och aldrig glömmas bort.


Köp Biljetter